Medewerkers, partners en associates 

Van Rossem zoekt bij iedere opdracht de juiste know-how. Bij specialistische opdrachten en grote projecten wordt er samen gewerkt met samenwerkende kantoren en associates, en zo nodig met andere disciplines.

Hieronder volgen de medewerkers, partners en associates van kantoor

Erik van Rossem

Advocaat en senior partner sinds 1991

“Een directe band met de cli├źnt is van groot belang om tot goede resultaten te komen. Ik geniet er van samen met de klant ten strijde trekken. Snel en zakelijk de juiste resultaten bereiken, geeft de grootste voldoening. Respect en vertrouwen zijn een voorwaarde voor effectieve samenwerking.”

Erik van Rossem, studeerde rechten in Leiden afstudeerrichting civiel recht, met specialisatie op het snijvlak van arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Naast rechten studeerde hij sociologie en op postdoctoraal niveau Internationale Betrekkingen (bij Institute of Social Studies, den Haag), management (bij De Baak, VNO) en handelsrecht (aan de Universiteit van Dakar).

Erik van Rossem werkte als projectleider en jurist voor de Verenigde Naties in Afrika (Oeganda en Senegal) en Zwitserland. Na een Managementopleiding bij de Baak (VNO) werkte hij als ICT Consultant en adviseerde bedrijven en organisaties als Wavin, Ministerie van Justitie, Heineken, Rijkswaterstaat, e.a. Daarna opende hij in 1991 zijn eigen advocatenkantoor dat in korte tijd uitgroeide tot een advocatenkantoor van dertig man. De specialisaties liggen op het civiele recht: het intellectuele eigendomsrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, contracten en algemene voorwaarden en ICT-recht, etc. In het strafrecht is hij met name actief op fiscaal en financieel strafrecht, vermogensdelicten, handel met voorkennis, etc. Op het terrein van het bestuursrecht: vergunningen, milieu, bestuurlijke boetes, Wet Bibob, intergriteitsrechtelijke kwesties en immigratie.

Erik van Rossem zet niet alleen zijn juridische kennis maar ook zijn ervaring als ondernemer in voor de klant. Doel van het advocaten kantoor is om kwalitatief hoogwaardig juridisch advies te bieden aan bedrijven uit het MKB tegen een redelijke prijs. Gedreven advocaten met specialistische kennis die zich aangetrokken voelen tot dit concept maken deel uit van ons netwerk van professionele en ondernemende advocaten en juristen.

Zijn praktijk kent naast particulieren veel ondernemers uit de zakelijke dienstverlening, handel, transport, onroerend goed, en horeca. Hij hanteert een open en directe stijl en bezit de vaardigheid om zaken snel te doorgronden en duidelijke keuzes te maken. Hij komt snel tot zaken en boekt resultaat.