Over Van Rossem

Advocatenkantoor Van Rossem

Uw betrouwbare partner voor juridisch advies en ondersteuning

Welkom bij Van Rossem, uw vertrouwde partner voor uitmuntend juridisch advies. Onder leiding van Erik van Rossem, een ervaren en gedreven advocaat, bieden wij gespecialiseerde kennis op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht en meer. Ons team werkt nauw samen met andere vooraanstaande kantoren en disciplines om u te voorzien van een allesomvattende ondersteuning bij grote projecten. Wij streven ernaar om het MKB hoogwaardig juridisch advies te bieden tegen een eerlijke prijs. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan in het behalen van succesvolle resultaten.

Medewerkers, partners en associates

Van Rossem zoekt bij iedere opdracht de juiste know-how. Bij specialistische opdrachten en grote projecten wordt er samen gewerkt met samenwerkende kantoren en associates, en zo nodig met andere disciplines.

“"Erik van Rossem was er bij elke stap en bracht mijn visie verder dan ik me had kunnen voorstellen!””

Josh MargolisFounder of DAF
Advocaat en senior partner

Erik van Rossem

Ervaren advocaat en jurist ondernemingsrecht IT arbeid huur - legal counsel corporate lawyer en compliance office

“Een directe band met de cliënt is van groot belang om tot goede resultaten te komen. Ik geniet er van samen met de klant ten strijde trekken. Snel en zakelijk de juiste resultaten bereiken, geeft de grootste voldoening. Respect en vertrouwen zijn een voorwaarde voor effectieve samenwerking.”

Erik van Rossem, studeerde rechten in Leiden afstudeerrichting civiel recht, met specialisatie op het snijvlak van arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Naast rechten studeerde hij sociologie en op postdoctoraal niveau Internationale Betrekkingen (bij Institute of Social Studies, den Haag), management (bij De Baak, VNO) en handelsrecht (aan de Universiteit van Dakar).

Erik van Rossem werkte als projectleider en jurist voor de Verenigde Naties in Afrika (Oeganda en Senegal) en Zwitserland. Na een Managementopleiding bij de Baak (VNO) werkte hij als ICT Consultant en adviseerde bedrijven en organisaties als Wavin, Ministerie van Justitie, Heineken, Rijkswaterstaat, e.a. Daarna opende hij in 1991 zijn eigen advocatenkantoor dat in korte tijd uitgroeide tot een advocatenkantoor van dertig man. De specialisaties liggen op het civiele recht: het intellectuele eigendomsrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, contracten en algemene voorwaarden en ICT-recht, etc. In het strafrecht is hij met name actief op fiscaal en financieel strafrecht, vermogensdelicten, handel met voorkennis, etc. Op het terrein van het bestuursrecht: vergunningen, milieu, bestuurlijke boetes, Wet Bibob, intergriteitsrechtelijke kwesties en immigratie.

Erik van Rossem zet niet alleen zijn juridische kennis maar ook zijn ervaring als ondernemer in voor de klant. Doel van het advocaten kantoor is om kwalitatief hoogwaardig juridisch advies te bieden aan bedrijven uit het MKB tegen een redelijke prijs. Gedreven advocaten met specialistische kennis die zich aangetrokken voelen tot dit concept maken deel uit van ons netwerk van professionele en ondernemende advocaten en juristen.

Zijn praktijk kent naast particulieren veel ondernemers uit de zakelijke dienstverlening, handel, transport, onroerend goed, en horeca. Hij hanteert een open en directe stijl en bezit de vaardigheid om zaken snel te doorgronden en duidelijke keuzes te maken. Hij komt snel tot zaken en boekt resultaat.

Juridisch advies nodig? Kom in contact

Stel uw vraag en ontvang binnen 24 uur een reactie van een van onze specialisten.